Efterårskonference 2022

Praksisfaglighed i praksis

I Danmark er der masser af praktisk intelligente eller praktisk interesserede unge, som aldrig får chancen for at udleve deres potentiale eller nysgerrighed til fulde i en skoleverden, hvor teori, karakterer og prøver fylder. Samtidig lever vi i et samfund, hvor der allerede nu men især i fremtiden kommer til at mangle mennesker på arbejdsmarkedet, der har praktiske fagligheder og kompetencer. Ydermere er 45.000 danske unge ikke i uddannelse eller arbejde – måske fordi de ikke kan se deres plads i uddannelsessystemet, som vi kender det i dag. Praksisfaglighed er måske ikke hele løsningen, men en del af løsningen, når vi skal kigge ind i fremtidens skoleverden.

Men hvad er praksisfaglighed? Er det egentlig det samme som praksislæring? Hvad er det nu lige vi mener, når vi taler om, at der skal mere praksis ind i undervisningen. Det satte Ungdomsskoleforeningen spot på til dette års Efterårskonference.

Nedenfor kan du finde programmet samt præsentationer fra Lise Tingleff fra Danmarks Evalueringsinstitut, fremtidsforsker Carsten Beck samt Per Vafai-Blom, Torben Bo Sørensen og Louise Hesselholdt fra Høje-Taastrup Ungdomsskole.

Praksisfaglighed – Lise Tingleff – præsentation

Carsten Beck – præsentation

Høje-Taastrup Ungdomsskole – præsentation

Kontaktperson
Søren Hanmann Larsen | Konsulent Tlf.: 66 149 149 Direkte: 65 47 21 96 | Mail: shl@ungdomsskoleforeningen.dk

Kontaktperson

Søren Hanmann Larsen
Konsulent
Tlf.: 66 149 149Direkte: 65 47 21 96
Mail: shl@ungdomsskoleforeningen.dk