Guldborgsund Ungdomsskole: Ingen ungdomsskole uden bustransport

Geografisk set strækker Guldborgsund kommune sig over øerne Lolland og Falster. Med et areal op lige godt 900 km2 rangerer den som landets 11. største kommune. Med godt 60.000 indbyggere, placerer kommunen sig som nummer 25 på listen over kommuner med flest indbyggere. Samlet set giver det en befolkningstæthed på 67 indbyggere pr. km2, hvilket gør Guldborgsund til den kommune med den 25. mindste befolkningstæthed.

Guldborgsund Ungdomsskole, også kendt som GuldborgUng, er en institution, der spiller en central rolle i lokalsamfundet. Johannes Alban har været leder siden 2019.

Ungdomsskolen beskæftiger omkring 120 medarbejdere fordelt på både fastansatte og timelønnede. Dette inkluderer klubmedarbejdere, undervisere og fastansatte.

Guldborgsund Ungdomsskolen imødekommer udfordringen ved at have en stor geografisk spredning og lav befolkningstæthed ved at tilbyde bustransport til aktiviteter på bestemte dage.
Dette sikrer, at unge fra hele kommunen, inklusive de mere afsidesliggende områder, har adgang til ungdomsskolens aktiviteter.

Populære hold inkluderer musikteater, e-sport og endda japanskundervisning, hvilket afspejler skolens engagement i sprogundervisning.
Skolen tilpasser sig kontinuerligt til unges skiftende interesser, for det er sjældent de samme hold, der hitter fra år til år.

COVID-19-pandemien har præsenteret udfordringer for ungdomsskolen, da nogle unge har været tilbageholdende med at deltage i fysiske aktiviteter og undervisning.
Ungdomsskolens ledelse er opmærksom på behovet for at re-engage disse unge.

Guldborgsund Ungdomsskole er fast besluttet på at forblive relevant for unge i området ved at opretholde et åbent sind, lytte til deres behov og fortsætte samarbejdet med
forskellige samarbejdspartnere. Dette bidrager til at sikre, at ungdomsskolen fortsat er en værdifuld ressource for lokalsamfundet i Guldborgsund kommune.