Spørgsmål / Svar
Folkemøde for Fremtiden

Hvad er Folkemøde for Fremtiden?

Folkemøde for Fremtiden er et 3-årigt udviklingsprojekt ejet og ledet af Ungdomsskoleforeningen.

Projektet har til formål at give flere unge en stærkere stemme på Folkemødet og generelt i det daglige, så de kan blive en tydeligere del af de demokratiske processer, som vedrører deres fremtid.

Projektet er støttet af Nordea-fonden med 4.923.493,00 kr.

Du kan læse mere om Folkemøde for Fremtiden længere nede på siden.

Hvordan kan jeg deltage på Ungdommens Plads på Folkemødet 2024?

Folkemøde for Fremtiden er et udviklingsprojekt med stort fokus på fleksibilitet og at gøre dét, der giver mening – for unge og ungdomsskolerne. Derfor er der tre forskellige niveauer for deltagelse, som skolerne kan melde sig på. Derudover er der mulighed for, at ungdomsskolerne kan ændre deltagerniveauet, hvis skolens forudsætninger ændrer sig – ligesom nye skoler også kan blive en del af projektet senere i processen.

De tre deltagelsesniveauer er:

HOVEDSKOLE: ungdomsskoler, der organiserer et stormøde og workshop med mulighed for bred lokal deltagelse af kommunens 14-25-årige, hvor formålet er at få flere unge til at deltage på Folkemødet – meget gerne aktivt involveret og bidragende. I nogle tilfælde kan det også give rigtig god mening at invitere naboungdomsskoler til at deltage. Der vil være økonomisk støtte fra projektet til opgaven og den planlægges og faciliteres i samarbejde med Ungdomsskoleforeningen.

BIDRAGSSKOLE: ungdomsskoler, der er en del af fællesskabet omkring Folkemøde For Fremtiden, og bidrager med aktivitet(er) til projektets plads på Folkemødet.

DELTAGERSKOLE: ungdomsskoler, der deltager på Folkemødet med mulighed for at være en del af fællesskabet omkring Folkemøde For Fremtiden, og deltager i aktiviteter på projektets plads på Folkemødet.

Er du ekstern aktør, har du også mulighed for at deltage på projektets plads på Folkemødet.
Kontakt programleder Jimmi Mørup Nielsen på jmn@usf.dk eller 6547 2199 for at høre mere.

Hvem deltager ellers på Ungdommens Plads på Folkemødet 2024?

21 ungdomsskoler deltager på Ungdommens Plads på Folkemødet 2024. Flere end 30 eksterne aktører har også vist interesse for at bidrage eller deltage i aktiviteter på pladsen.

Ungdomsskoler fra følgende kommuner deltager:

Aalborg, Høje-Taastrup, Holbæk, Ringsted, København, Svendborg, Silkeborg, Vejen, Bornholm, Aarhus, Lolland, Solrød, Faaborg-Midtfyn, Odsherred, Hillerød, Middelfart, Helsingør, Tønder, Egedal, Ishøj, Sønderborg.

Kunne du også være interesseret i at bidrage eller deltage i Folkemøde for Fremtiden, så kontakt programleder Jimmi Mørup Nielsen på jmn@usf.dk eller 6547 2199.

Jeg vil gerne lave en aktivitet på Ungdommens Plads - hvad skal jeg være opmærksom på?

I Folkemøde for Fremtiden lægger vi vægt på at gøre tingene anderledes end det traditionelle Folkemøde, hvor der typisk ikke har været meget plads til unges inddragelse og medbestemmelse. Vi håber derfor, at I som ungdomsskole eller ekstern aktør har lyst til og prøver at indgå i det demokratiske laboratorium og eksperimenterer og udfordrer rammerne for Folkemødet sammen med unge. Derudover håber vi også, at I har lyst til at involvere andre (og særligt unge) deltagere på Folkemødet.

Der ydes ikke tilskud til aktiviteter eller undervisningsforløb, men aktører på Ungdommens Plads bliver faciliteret efter behov, og der vil efter dialog, blive stillet de nødvendige rammer og materialer til rådighed.

For at lave en aktivitet på Ungdommens Plads skal du udfylde et aktivitetsskema. Du skal udfylde skemaet via dette link, men du kan også se spørgsmålene som PDF her til forberedelse på udfyldning af skemaet.

Opmærksomheder på Ungdommens Plads

  • Unge er bidragende på egne præmisser og er drivkraften bag aktiviteter og events.
  • Pladsen et demokratisk laboratorium, hvor vi opfordrer til, at I eksperimenterer og udfordrer de typiske rammer for Folkemødet.
  • Der vil være forskellige eventområder på pladsen, så der kan afvikles flere aktiviteter og events samtidig – der vil IKKE være én stor central scene.
  • Vi ligger i Folkemødets epicenter, så der vil passere mange mennesker forbi, men der er rigtig mange tilbud, og der er stor konkurrence om opmærksomheden.
  • Der vil løbende foregå events hos vores naboer i Højskolernes telt og fra Dansk Ungdoms Fællesråds scene.
  • Med deltagelse af mange forskellige aktører styrkes grundlaget for nye samarbejder og samskabelse.

 

Hvad med overnatning og transport?

Ungdomsskoleforeningen kan ikke assistere med transport eller overnatning. Ungdomsskoleforeningen samarbejder dog med Ung Agenda og Foreningen Folkemødet, hvilket giver ungdomsskoler mulighed for at gøre brug af Ung Agendas tilbud om pakkerejser til Folkemødet, der inkluderer transport og plads på Camp Ung Agenda i Allinge.

Du købe pakkerejser og overnatning på Camp Ung Agenda her.

Har du andre spørgsmål, er du velkommen til at kontakte programleder Jimmi Mørup Nielsen.
Jimmi Mørup Nielsen

Kontaktperson
Jimmi Mørup Nielsen | ProgramlederTlf.: 66 149 149 Direkte: 65 47 21 99 Mail: jmn@ungdomsskoleforeningen.dk