Albertslund Ungecenter: Historie og udviklink
I dette afsnit af ”Rundt om landets ungdomsskoler” taler vi med lederen af Albertslund Ungecenter, Ane Marie Kristensen. Hun forklarer, at navnet ”Albertslund Ungecenter” kom til, da ungdomsskolen og 10. klasse blev lagt sammen. De unge kalder det dog stadig for ”Ungdomsskolen”.
Positiv forandring
Ane Marie startede i ungdomsskolen i 1990, hvor hun først underviste i børnepsykologi. Med over 25 års erfaring som leder har hun fulgt ungdomsskolens udvikling tæt og mener, at Albertslund har gennemgået mange positive forandringer.
Albertslund – Grøn og sammenhængende by
På trods af fordomme om Vestegnen og Albertslund fortæller Ane Marie, at det er et godt sted for børn at vokse op, og at Albertslund er den kommune i landet med flest grønne områder. Albertslund beskrives som en landsby, hvor de fleste kender hinanden, og hvor mange flytter tilbage, når de får børn.
Behandlingsskole og lokal inddragelse
Albertslund Ungecenter har introduceret en behandlingsklasse for unge med diagnoser. Formålet er at skabe lokale tilbud, så de unge undgår lange taxature. Eleverne integreres også i fritidsundervisningen for at skabe et socialt netværk.
Specielle undervisningstilbud
Ungdomsskolen tilbyder unikke hold som “Mød nye venner” for ensomme unge og “Højspænding,” hvor elever udfordres til at deltage i ukendte aktiviteter. Dette er med til at vise dem de mange muligheder, de har uden for deres vante rammer.
Gamle elever giver tilbage
Tidligere elever, som en aktieanalytiker fra Danske Bank, er vendt tilbage til deres gamle ungdomsskole for at give noget tilbage. Det viser en stærk kultur, hvor tidligere elever bidrager og styrker fællesskabet i ungdomsskolen.
Via vores playliste kan du høre alle afsnit fra ende til anden. Du kan også via Ungdomsskoleforeningen.dk/ungpodcast se alle afsnit med en kort beskrivelse af indhold og højdepunkter.
Du kan endvidere abonnere på podcasten hos Spotify, Apple Podcast og YouTube Podcast. Søg på @ungpodcast