Folkeoplysning for flygtninge​

​Ungdomsskoleforeningen bakker op om initiativet, ”Folkeoplysning for flygtninge”, som DFS (Dansk Folkeoplysnings Samråd) har sat i søen.​

Idéen er at skabe en bevægelse, der arbejder for at give flygtninge en god velkomst og et godt ophold i Danmark, uanset om de bliver her i kortere eller længere tid.

​Målet med initiativet er at formidle de mange gode aktiviteter, som folkeoplysningen – herunder ungdomsskolerne - laver og kan lave; og som er med til at give unge asylansøgere og flygtninge en god velkomst og tid i Danmark.

Under DFS’ paraply deltager bl.a. samtlige af de landsdækkende oplysningsforbund, Højskolerne, Efterskoleforeningen og en masse andre medlemmer af DFS i initiativet.

Du kan læse mere om ”Folkeoplysning for flygtninge” på DFS' hjemmeside.

​Til det fælles bedste

Organisationerne bag Folkeoplysning for flygtninge udgav i juni 2016 publikationen ”Til det fælles bedste” med gode eksempler fra forskellige grene af folkeoplysning på aktiviteter for, med og om flygtninge. 

Ungdomsskolen er en af de cases, der er beskrevet, ved en artikel fra Ungdomsskolen Kolding på siderne 26-27.

Uddrag fra forordet:

”Initiativerne afspejler den mangfoldighed, der præger vores muligheder for at give flygtninge en bedre start. Der er cases, der viser, hvordan vi kan gøre flygtningene klogere på det danske sprog og det danske samfund. 

Der er cases, der ruster flygtningene til at få en plads på det danske arbejdsmarked. Og der er cases, der viser, hvordan vi gennem dialog og mødet mellem mennesker kan bygge bro mellem vores kulturer og skabe gensidig accept og forståelse.”​

Vil du vide mere om Folkeoplysning til flygtninge?

Har du aktiviteter rettet mod målgruppen, eller vil du høre mere om projektet, er du velkommen til at kontakte Ungdomsskoleforeningens konsulent Søren Hanmann Larsen.

​Kontaktperson

Søren Hanmann Larsen

Konsulent​

Direkte tlf.nr.: 65 47 21 96

Email: shl@ungdomsskoleforeningen.dk 

Vi står klar til at besvare alle henvendelser på telefonen eller pr. mail.

​​Ungdomsskoleforeningen / Lumbyvej 19D, 5000 Odense C / CVR: 11923976