Matematikalliancen

Plads til alle børn i matematik – et projekt i samarbejde med Engineer the Future
 
Har du oplevet, at dine elever har svært ved at se meningen med matematik, har oplevet flere nederlag med matematikundervisningen eller føler sig dumme fordi de ikke forstår det og skal bruge længere tid end andre?
Det ønsker vi i et nyt projekt sammen med Engineer the Future, VIA, Lær for Livet og udvalgte kommuner at gøre noget ved og din ungdomsskole kan være med.

Vi søger 2-4 ungdomsskoler, der har matematiklærere, som har en særlig lyst til at udvikle deres matematikundervisning i HU eller 10. kl.
I projektet skal I være med til at udvikle og afprøve engineering-didaktik skræddersyet til matematik og især elever i matematikvanskeligheder. Som et særligt hovedgreb skal eleverne være medskabere af undervisningen og på den måde være med til at sikre, at den reelt bliver lærerig og meningsfuld for dem.
 
Der er tre hovedelementer i projektet:

  1. Didaktikudvikling: Matematikvejledere/lærere og elever bidrager til at udvikle engineering-didaktikken, så den kobles stærkere til matematik og særligt styrker elever i matematikvanskeligheder, fx med inspiration fra playful learning. Der udvikles undervisningsforløb og engineering-aktiviteter sammen med didaktikere og forskere.
  2. Kompetenceudvikling: Matematiklærere gennemfører kompetenceudvikling – workshops og praksisafprøvninger med co-teaching og elev-feedback sideløbende.
  3. Evaluering/følgeforskning: VIA følger op på, om og hvordan undervisningen har de ønskede virkninger.

Projektet drives af Danmarks teknologiske alliance, Engineer the Future, der har flere års erfaring med, hvordan den problembaserede designproces engineering virker. De har stærk dokumentation for, at undervisning med engineering øger børn og unges motivation for naturfagene og løfter det faglige niveau. Vi ønsker i projektet at afprøve, om engineering også kan gøre en markant forskel i matematik og særligt for elever i matematikvanskeligheder. Projektets mål er at udfolde det potentiale, så vi styrker matematik i udskolingen, og alle elever oplever en mere engagerende undervisning, der gør dem endnu dygtigere.

Læs mere om projektet her og kontakt Hanne Kirk, hvis I er interesserede i at være med

Hanne Kirk | Programleder Tlf.: 21 47 11 49 Mail: hk@ungdomsskoleforeningen.dk