PER LINDEGAARD CHRISTENSEN

​UngOdense

pc@odense.dk / 26 12 78 31

Baggrund

​Jeg har arbejdet mere end 30 år i ungdomsskolen i Odense., heraf de 21 som leder af Korsløkke Ungdomsskole.

Efter sammenlægning af byens ungdomsskoler er jeg nu områdeleder for uddannelse og natur.

Medlem af bestyrelsen for Ungdomsskole-foreningen siden 2011,- det sidste år som næstformand.

Sidder i kredsbestyrelsen for LU Fyn.

Hvad er dine bevæggrunde for at gå ind i Ungdomsskoleforeningens bestyrelse?

​Jeg mener, at Ungdomsskoleforeningen er den vigtigste organisation til varetagelse af skoleformens interesser. Det vil jeg gerne bidrage til – samtidig giver det mig stor indsigt i ungdomsskoleområdet og medvirker til at fastholde et stort netværk.

Hvad er din mærkesag som bestyrelsesmedlem i Ungdomsskoleforeningen?

​Jeg vil arbejde for at videreudvikle ungdomsskolens bidrag til den åbne skole, vogte over skoleformens rolle i 10. skoleår og styrke samarbejdet med ungdomsuddannelserne.

Det er vigtig, at vi fortsat gør vores ypperste for at skabe maximal positiv bevågenhed i ministeriet og KL - og at vi styrker samspillet med andre organisationer, ikke mindst LU.

Hvordan ser du, at ungdomsskolen og dens forening ser ud om 5 år?

​Jeg tror og håber, at ungdomsskolen vil spille en stadig større rolle som den institution, der binder de kommunale indsatser sammen på ungeområdet og bygger bro til partnere i omverdenen. Vi vil i stigende grad levere uddannelsesrettede og forebyggende resultater, som også dokumenteres.

Om 5 år tror jeg vores forening er fusioneret med andre organisationer på ungdomsområdet – eller i det mindste indgår i et langt tættere samarbejde.