Bedre veje til en ungdomsuddannelse - ​når vejen går omkring dannelse og kompetenceudvikling

Torsdag den 27. april // kl. 14:30-16:30 // Fællessalen på Christiansborg

I samarbejde med Landsforeningen af ungdomsskoleledere og Landsforeningen af 10. klasseskoler inviterer Ungdomsskoleforeningen til høring om 'Bedre veje til en ungdomsskoleuddannelse - Når vejen går omkring dannelse og kompetenceudvikling.'

På høringen vil vi søge svar på følgende spørgsmål:

• Er forslaget fra udvalget det svar, som udfordringerne for ungegruppen, kalder på?
  • Hvad betyder svaret for kommunernes ansvar og indsatser for unge i ungdomsskolens målgruppe (12-20 år)?
  • Hvordan kan vi udtænke svar på de unges udfordringer, som rammer midt i 3-kanten mellem socialt ansvar, kulturel udvikling og læringsmæssig og uddannelsesmæssig oprustning i den moderne velfærdsstat?
  • Er der fortsat en plads til den almene dannelse – og mere konkret, til ungdomsskolernes fritidsundervisning og klubvirksomhed?

Oplæg ved

Professor Noemi Katznelson, CeFU - Se Noemis slides

Professor Niels Egelund, DPU - Se Niels' slides

Forstander Klaus Majgaard, Askov Højskole - Se Klaus' slides

Efterfølgende paneldebat med undervisnings- og uddannelsesordførere fra Folketingets partier:

Marianne Jelved (R)

Carolina Magdalene Maier (Å)

Annette Lind (S)

Anni Mathiesen (V)

Dorthe Ullemose (DF)

Jakob Sølvhøj (Ø)

Læs hele invitationen her.